Altare Trebbiano D’Abruzzo Marramiero
Altare Trebbiano D’Abruzzo Marramiero
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Altare Trebbiano D’Abruzzo Marramiero
Kraj: Włochy
Region: Abruzia
Apelacja: Trebbiano D’Abruzzo DOC
Producent: Marramiero
Typ: Dry White Trebbiano
Pojemność: 0,75l
Alkohol:14,5%
Wino Biologico - Organiczne
Świetlista, żółta barwa, mocne, przyjemne aromaty owoców cytrusowych i przypraw. W ustach energiczne, zrównoważone z długim finiszem.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Trebbiano d'Abruzzo Altare di Marramiero prezentuje dla oka jasnożółty kolor . W nosie zapach jest szeroki i intensywny z nutami cytrusowymi i korzennymi . Smak jest soczysty, zrównoważony, o doskonałej strukturze i trwałości. Trebbiano d'Abruzzo Altare di Marramiero pochodzi z obszaru Rosciano (Pescara), z winogron Trebbiano uprawianych na terenie, który ze względu na południowo-zachodnią ekspozycję prowadzi do ograniczonego procesu wegetatywnego, co w konsekwencji prowadzi do ograniczonej produkcji na roślinę. Jego winifikacja przewiduje macerację skór w temperaturze 10 ° C przez 24 godziny, integralną ekstrakcję moszczu, dekantację, fermentację sterowaną termicznie w małych nowych beczkach i końcowe rafinowanie w tym samym przez 18 miesięcy i w butelka na 1 rok.
Polecane potrawy do Wina Trebbiano: Talerz owoców morza „wszystko w jednym”, Pieczeń wieprzowa faszerowana jabłkami, Filet z czarnego dorsza z miso, Bliny z wędzonym łososiem, Bobotie (południowoafrykańskie ciasto mięsne), Kapusta cygarowa rolka, Zapiekanka z kalafiora i boczku, Cheddar chouquette, Suflet Serowy, Sos Z Kurczaka i Musztardy, Vol-au-vent z kurczakiem i grzybami, Pierś z kurczaka w liściach winorośli, Kurczak z koprem włoskim i estragonem, chińskie fondue, Duszona wieprzowina w cydrze, Udka kraba i masło z ziołami, Kremowa polenta z parmezanem…
Colline Pescaresi IGT jest jednym z kilku tytułów IGT używanych w regionie Abruzzo w środkowych Włoszech. Została utworzona w 1995 roku, kiedy kategoria IGT została po raz pierwszy wprowadzona w całym kraju i obejmuje prowincję Pescara. Uzupełniają go dwa inne prowincjonalne tytuły IGT wydane przez Abruzzo; Terre di Chieti i Colli Aprutini , które obejmują odpowiednio sąsiednie prowincje Chieti i Teramo.