Cien y Cerro Cabernet Sauvignon Reserva
Cien y Cerro Cabernet Sauvignon Reserva
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Cien y Cerro Cabernet Sauvignon Reserva
Kraj: Chile
Region: Dolina Centralna
Apelacja: Cachapoal Valley – Entre Cordilleras
Producent: Viña La Rosa
Szczep: 90% Cabernet sauvignon , Syrah
Pojemność: 0,75 l
Certyfikaty: Wino Wegańskie
Zrównoważony rozwój
Nota degustacyjna:
Czerwone chilijskie wino wytrawne uwodzące przepięknym bukietem pełnym aromatów czerwonych owoców okraszonych niuansami kawowymi i gorzkiej czekolady. Usta smakowite, soczyście owocowe, skoncentrowane, o długim, wyraźnym posmaku. Podawać do grillowanych czerwonych mięs, kotletów jagnięcych, zapiekanek, makaronów z mięsnymi sosami. c4
Notatki Sommelier Bachus Wina
Dzięki wyprowadzeniu struktury tanin z owoców, a nie z ciężkiego dębu, wino to zapewnia żywotność i przystępność w młodości, co jest nietypowe dla tej odmiany. Wysoki ton zapachu cierpkich czerwonych jagód, odurzających kwiatów i koktajlowych gorzkich trunków sprawia, że chcesz się w to zanurzyć. Podniebienie jest świeże i mięsiste z łodygowym kręgosłupem i teksturowanymi, mocnymi taninami. Bez użycia rąk, ale czyste ze złożonością i seksapilem, po prostu nie ma nic podobnego.
Producent: Viña La Rosa
Vina la Rosa została założona w Chile pod koniec XVIII wieku przez rodzinę Ossów, którzy opuścili Hiszpanię w poszukiwaniu nowych horyzontów. Don Gregorio Ossa podróżował po całym kraju w poszukiwaniu najbogatszej ziemi i kupił Hacienda La Rosa, położoną nad brzegiem rzeki Cachapoal. W 1824 r. powstała Vina y Bodega La Rosa z winorośli przywiezionej z Francji. W 1930 r. Don Recaredo Ossa Undurraga przejął administrację hacjendy i wciąż pozostaje ona w rękach rodziny. Obecnie zarządza nią przedstawiciel szóstego już pokolenia – Ismael Ossa Errázuriz.
Cien y Cerro Cabernet Sauvignon Reserva - Opinie klientów
Cien y Cerro Cabernet Sauvignon Reserva
Cabernet z hiszpańską polędwicą wołową z Asturii, smażone na patelni steki z polędwicy wołowej skąpane w pysznym sosie z sera pleśniowego i białego wina. Bogata złożoność wina pięknie współgra z dekadencją sera. Prostszą, ale równie apetyczną opcją są grillowane kotlety jagnięce z redukcją balsamiczną/szalotki. Ciemne, dojrzałe nuty owoców i przypraw w tym Knights Valley Cab znakomicie współgrają ze słodkimi nutami balsamicznymi. Kotlety jagnięce podawać ze smażonym, a następnie upieczonym daniem z bakłażana. Wspaniała konsystencja i owoc tego Rodney Strong zakończą posiłek na bardzo wysokim poziomie, jeśli otworzysz ostatnią butelkę i podasz ją z budyniem z ciemnej czekolady/brioche z sosem z czerwonych jagód.
2023-09-08
Cabernet Sauvignon dobre wino
Po aromatach wanilii, ciemnej czekolady i przypraw beczkowych następują pełne smaki, które wykazują średnią gęstość na podniebieniu. Owoce i beczka odgrywają równą rolę. Za bramą jest co lubić, ale trochę czasu w piwnicy dobrze jej zrobi.