Don Papa Rum Filipiny
Don Papa Rum Filipiny
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Don Papa Rum Filipiny 40,9% Alk. 0,7l
Don Papa Rum pochodzi z Azji, a dokładniej z Filipin. Jest to ciemny mieszany rum z cukrowej wyspy Negros, który łączy wysoką jakość z wartością rozpoznawczą i jest produkowany w małej partii. Możesz pić przechowywany, słodki melasowy rum, czysty, dzięki czemu jest również zalecany do mieszania.
Po destylacji z melasy rum z Don Papa ma szansę dojrzeć przez siedem lat w dębowych beczkach. Następnie przeprowadza się mieszanie w celu uzyskania bardzo specyficznego smaku. Dobry Rum, smaczny Don Papa Rum nie jest ani bardzo młody, ani bardzo stary i posiada złoty środek. Jest polecany jako sipping rum do czystej przyjemności, a także jako blender do długich drinków i koktajli wszelkiego rodzaju, egzotyczna nuta rezonuje i sprawia, że chcesz więcej. Harmonijny, okrągły, niezbyt złożony rum Don Papa z Azji ma zrewolucjonizować świat rumu według producentów. Nie udaje mu się to, ale mówi o przyjemności picia, która wywołuje uśmiech na jego twarzy i oferuje się przy wielu okazjach. Blended Rum prezentuje się w aromacie światła, owocowej, słodkiej strony. Zapach sprawia, że Twoje usta biegają w wodzie i myślą o wakacjach w tropikach. W smaku ciemny, czerwonawy bursztynowy rum jest miękki, pełny i stosunkowo mocny. Jest bogaty i charyzmatyczny z nutami miodu, wanilii i kandyzowanych owoców.
Rum najczęściej kupowany, ponieważ kiedy Don Papa Rum z Filipin spełnia wysokiej jakości niezrównaną przyjemność i długą tradycję. Rum jest produkowany w małej partii - w małych ilościach - z wielką dbałością o szczegóły. Cechą charakterystyczną filipińskiego rumu jest to, że wytwarza się go z lokalnie uprawianej trzciny cukrowej. Destylarnia znajduje się u podnóża góry Kanlaon na wyspie Negros Occidental na południu i wiele wie o jej rzemiośle. Ta wyspa nie została wybrana na próżno, ponieważ Negros był stolicą cukru na Filipinach od stuleci. Odpowiedzialny za produkcję z naciskiem na wysoką jakość i charakter jest Bleeding Heart Rum Company. Odniosła się do marki sławnej osoby z azjatyckiego państwa wyspiarskiego. Papa Isio (Dionisio Magbuelas) był pod koniec 19 wieku, przywódca rewolucji przeciwko okupantom Hiszpańskich i bojowników o wolność z łaski swojej umiejętnie poprowadzoną twarzy etykietę eleganckich butelek.
Co jeszcze jest typowe dla drobnego rumu Don Papa Small Batch, w którym każdy rozlew jest dziełem sztuki? Chociaż na Filipinach można rzeczywiście spojrzeć wstecz na długą historię uprawy trzciny cukrowej, rum z wyspy jest raczej nieznany i jest produkowany tylko w niewielkim stylu. Marka Don Papa Rum urodziła się w 2011 roku, kiedy rozpoczął się proces. W 2012 roku duchy znalazły się na rynku i od tego czasu cieszyły się dużym uznaniem. Z hasłem „Duch Don Papa żyje w każdym z nas” zapewnienie jakości produktów hołd dla niezależności Strażacy reprezentowania i zaprosić koneserów z całego świata do jednego zostać owinięty wokół palca podczas picia z małej rumu wsadowym.
Degustacja rumu Don Papa
Rum jest odpowiedni dla każdego, kto szuka zarówno złożonej, jak i harmonijnej przyjemności. Odsłania nutę słodyczy w aromacie, szczególnie wanilii. Słyszysz też lekko medyczną konotację, która sprawia, że myślisz o pastach do zębów lub syropie na kaszel. W smaku azjatycka beczka Aged Rum oznacza ton słodyczy i przypraw, bez ostrego i cierpkiego smaku. Podobne do syropu Beiklänge towarzyszy owocowy akcent. Kandyzowane owoce łączą wanilię i karmel. Ogólnie rzecz biorąc, picie jest lekkie i pełne. Rum z Filipin to jedna z nowości. Dlatego nie ma medali ani zbyt wielu oficjalnych recenzji, które przemawiają za radością płynącą z rzadkości. W serwisie Rumratings.com niektórzy degustatorzy przyznali rumowi 7 lub 8 na 10 punktów. Jest jednym z najlepszych sprzedawców na rynku niemieckim, a ostatnio dokonał przełomu w Wielkiej Brytanii.
Pochodzenie rumu Don Papa
Don Papa Rum, który jest sprzedawany jako unikalny element. Zamiast produkować na jednej z wysp karaibskich, w Ameryce Południowej, w Ameryce Środkowej, a może także w Hiszpanii, pochodzi z Azji. W krajach azjatyckich kojarzysz u. a. Indie z produkcją rumu i whisky Amrut rozsławiony na całym świecie, ale mało kto wie, że dodatkowo archipelag na Filipinach zajmuje się produkcją rumu gdzie warunki geograficzne i klimatyczne są idealne do uprawy trzciny cukrowej. Wyspa Negros, która należy do Filipin, nie jest niczym nieznanym pod pseudonimem "Sugar Island" czy "Sugar Bowl of the Philippines". W połowie XIX wieku rozpoczęto hodowlę surowca na dużą skalę, przy czym pożyteczna roślina kwitła na żyznej ziemi z glebą wulkaniczną. Niestety, w latach 80. XX wieku całość została prawie całkowicie przerwana. Rum w Don Papa związany jest z renesansem uprawy trzciny cukrowej na wyspie Negros. Producentem rumu filipińskiego jest firma The Bleeding Heart Rum Company. Postanowiła ożywić tradycje. By the way, rum został spalony na wyspach wcześniej, ale uważano to za mniej wysokiej jakości, tanie i przeznaczone dla mas. Destylatorzy oddali się mieszającemu się, nieskomplikowanemu rumowi za niewielką cenę i zmienili Filipiny na trzeci co do wielkości rynek rumu po Indiach i Stanach Zjednoczonych. Założyciel firmy Stephen Carroll - były menedżer Rémy Cointreau - odwiedził wyspę Negros mniej niż dziesięć lat temu i dostrzegł jej potencjał. Założył firmę Bleeding Heart Rum Company w 2011 roku. W 2012 r. Dziennikarka destylarni ujrzała światło dzienne.
Informacje o produkcie dla Don Papa Rum:
Don Papa Rum ma ciekawą historię jest nierozerwalnie związany z krajem Filipiny utrzymując tradycje produkcji. Trzcina cukrowa i melisa, która jest otrzymywana jako produkt uboczny produkcji cukru i jest przekształcana w formę syropu do fermentacji. Mówi Single Island Rum, ponieważ laska pochodzi wyłącznie z wyspy Muffinów z Filipin. Po procesie fermentacji destylatu następuje proces spalania. Odbywa się w małej partii, tj. W małych partiach. Następnie przechodzi do przechowywania dojrzewania. Trwa siedem lat i odbywa się u podnóża góry Kanlaon w dębowych beczkach dostarczanych z Ameryki. Bourbon wcześniej przechowywał w nich whisky. Po kilku latach odpoczynku Master Blender z destylarni poświęca się mieszaniu. Poślubia ze sobą kilka destylatów, aby uzyskać pewien smak. Filtr węglowy oczyszcza destylat. Następnie ciemny W wieku Rum wędruje do bulwiastej butelki z detaliczną, artystyczną, nostalgiczną etykietą. Rum Don Papa ma nazwę, która odnosi się do osobowości wspomnianej również w tym samym tchnieniu, co wyspa lub Filipiny, a jej twarz jest ozdobiona pięknie zaprojektowaną etykietą. Don Papa to pseudonim Dionisio Magbuelas, w skrócie Papa Isio. Pracował w przeszłości jako brygadzista w cukrowni i stał się pionierem rewolucji. Czczony jako szaman, uzdrowiciel, widzący i buntownik, Papa Isio przeszedł do historii. Poprowadził rebelię przeciwko hiszpańskim okupantom i odegrał kluczową rolę w buntu końca XIX wieku. Miejscowi nadal wierzą, że swoją niezależność zawdzięczają częściowo tej znakomitej i wojowniczej osobowości. Widziany w ten sposób Ron Don Papa składa hołd bohaterowi, który ma "zrewolucjonizować" produkcję rumu na Filipinach, dlatego bohater rewolucji wydaje się być właściwym eponimem.
Rum Don Papa dobry rum na prezent z poziomem dojrzałości siedmiu lat, a mile zaskoczysz miłośnika rumów. Rum prezentuje się dobrze, jest słodszy i silniejszy niż jego krewni i jest uważany za spójny. Oprócz słodyczy wanilii, miodu i trzciny cukrowej można również znaleźć zioła, które przypominają lekarstwa, syropy i pasty do zębów, a które są niezwykłe. Podprogowa przyprawa dobrze pasuje do obrazu i jest rozluźniona przez kandyzowane owoce. Aromat i smak rumu przynoszą niuanse drewna. Niektórzy uważają, że bursztynowy rum jest lekki i miękki, podczas gdy inni twierdzą, że jest to widoczne w pełnej i okrągłej, pełnej, pewnej siebie stronie. Pewne jest to, że oprócz bogatej, elastycznej tekstury, wyrażana jest również wysoka jakość. Don Papa Rum Filipiny bogaty w finezje przyjemność i sprawia, że picie tych alkoholi jest czyste jak sipping rum. Ale także kupażu lub w długich drinkach i koktajlach Small Batch Rum. Niedługo zmierzy się z konkurencją z 10-letniego rumu Don Papy, limitowanej edycji ograniczonej produkcji. Jest mroczniejszy, bogatszy, silniejszy i głębszy, ponieważ był w stanie przechowywać przez dziesięć lat w dębowych beczkach, które zostały wypalone ponownie. Do lat 80-tych Filipińska wyspa Negros była rajem dla uprawy trzciny cukrowej, która kwitła wspaniale na wulkanicznej glebie. Tymczasem w przybliżeniu jeden wiek boomu na cukier należy do przeszłości. To samo dotyczy imiennika Don Papa Rum, który zasługuje na znacznie więcej uwagi. Jest to bohater, którego rola w filipińskiej rewolucji jest niestety niedoceniona. Bojownik o niepodległość Don Papa od dawna gromadził doświadczenie jako brygadzista na plantacji trzciny cukrowej, więc Don Papa Rum był oddany mu z naciskiem na tradycję, tradycje i indywidualność. Trzcina cukrowa z Negros Island jest przekształcana w Premium Aged Rum w małej partii. Ekskluzywne surowce spełniają siedmioletnie starzenie się w beczkach z dębu amerykańskiego i prowadzą do wyjątkowo wysokiej jakości.
Rum pierwszej klasy Don Papa z Filipin gwarantuje niezapomniane wrażenia. Ciesz się rumem Don Papa popijając łykiem - najlepiej "na skałach" lub czystym - więc rozwija miękki urok, który zaprasza Cię do relaksu. Najlepszym sposobem na opisanie butelkowanego Don Papa Rum jest owocowy, delikatny i słodki. Do kandyzowanych owoców dołączają nuty miodu i wanilii. Z jednej strony bogaty i pełny, az drugiej lekki i przyjemny, rum premium pozostaje w pamięci przez długi czas. Bursztynowy, świecący rum może być mieszany, ale jest na to prawie zbyt dobry.