Tarichú Gran Reserva Carmenere
Tarichú Gran Reserva Carmenere
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Tarichú Gran Reserva Carmenere
Kraj: Chile
Region: Dolina Centralna
Producent: Viña Undurraga
Typ: Dry Red Cabernet Sauvignon
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14%
Certyfikaty: Zrównoważony rozwój
Nota degustacyjna:
Tarichú Gran Reserva Carmenere to czerwone wytrawne wino powstało w całości z gron Carmeneere, które są fermentowane w stali nierdzewnej, aby zachować jak najwięcej aromatu, a następnie dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego przez okres 9 miesięcy, 70% wina. Wino o głębokim rubinowo purpurowym odcieniu z aromatami dojrzałych owoców, przypraw z nuta mokki i tytoniu. Na podniebieniu bardzo intensywne, z przyjemną równowagą pomiędzy nutami dębowymi i owocowymi oraz imponująco długim posmakiem z przyjemnymi miękkimi słodkimi taninami. Sugestie kulinarne: Piękne francuskie sery, pieczone mięsa, duszona dziczyzna z duszonymi gruszkami, pyszna również z czerwonym mięsem.
Producent: Viña Undurraga
Undurraga to jedna z najbardziej prestiżowych winnic w Chile, stale otrzymująca wysokie oceny od czołowych krytyków wina. Założona w 1885 roku firma Undurraga jest właścicielem 1350 hektarów winnic w najlepszych chilijskich obszarach produkujących wino, takich jak Leyda, Cauquenes i Itata. Główny winiarz, Rafael Urrejola, poświęcił wiele czasu na badanie i zrozumienie różnorodności winnic w Chile; rezultatem jest symboliczna seria „Terroir Hunter”. Undurraga uprawia swoje winnice z szacunkiem dla środowiska i kieruje się filozofią minimalnej ingerencji w piwnice, aby wyeksponować terroir.
2023-06-10
wino Tarichú Gran Reserva Carmenere
Wino o głębokiej, purpurowej barwie. W nosie dojrzałe owoce, przyprawy i odrobina beczki idące w parze z dotknięciem mokki i tytoniu. Świeże i soczyste, pełne słodkich i miękkich tanin. Nowoczesne wino o świetnej równowadze między owocowością i nutami dębu. Doskonałe w zestawieniu z pieczonymi mięsami i dojrzewającymi serami.